Boekenfilmclub 'Zone of Interest'

Je leest graag boeken? Maar je kijkt ook graag films? Dan is de boekenfilmclub van de Bib Leuven en Cinema ZED iets voor jou!


Bij de boekenfilmclub draait het om boeken én films, namelijk om verfilmde boeken. Eerst lees je het boek en kom je naar de leesclub waar je het boek bespreekt. Een aantal dagen later zak je lekker weg in de knusse filmzaal van Cinema ZED en kijk je naar de verfilming van het boek. Na de filmvertoning is er nog een filmclub waarbij je de film bespreekt.


Leesclub: zaterdag 27 januari
Bespreek samen met Jana Kerremans 'Het interessegebied' (Martin Amis)


SS-officier Golo Thomsen is werkzaam in het Interessegebied, de benaming voor een extra streng afgebakend deel van Auschwitz. Hij wordt verliefd op Hannah Doll, de vrouw van de kampcommandant. Tegen de achtergrond van de minst romantische plek op aarde geeft Thomsen zich over aan deze onbezonnen obsessie, ondanks dat hij de gevolgen vrij nauwkeurig kan overzien. Kan er eigenlijk wel sprake zijn van liefde op zo’n moorddadige plek? En kunnen we elkaar in de ogen kijken nadat we hebben gezien wie we echt zijn?


De leesclub gaat door in het Nederlands.


Jana Kerremans (1984) werkt als freelance presentator en moderator. Haar expertisegebieden zijn literatuur (een ware passie), filosofie, museologie, sociale geschiedenis, duurzaam toerisme, stedelijkheid, feminisme & LHTBQI+. Als freelance presentator en moderator werkte Jana onder andere al voor Passa Porta Festival, Het Betere Boek, Vrij-Spraak, Bozar, Brainwash Amsterdam, Theater aan Zee, Hannah Arendt Instituut, Africamuseum, De Buren & Europalia, Memento Woordfestival e.a.Filmclub: woensdag 31 januari


In The Zone of Interest wonen de commandant van Auschwitz, Rudolf Höss (Christian Friedel) en zijn vrouw Hedwig (Sandra Hüller) met hun gezin naast het concentratiekamp. Daar proberen ze hun gezinsleven vorm te geven en een ideale wereld te creëren tijdens de Tweede Wereldoorlog.


The Zone of Interest is een Amerikaans-Brits-Poolse oorlogsfilm, geschreven en geregisseerd door Jonathan Glazer en gebaseerd op de gelijknamige roman van de Britse schrijver Martin Amis uit 2014. Jonathan Glazer won voor de film de Grand Prix van Cannes.Praktisch  • € 10 (inclusief leesclub, filmvertoning- en club). Koop hier je ticket.

  • De leesclub gaat door op zaterdag 27 januari om 11 uur in de Bib Leuven Tweebronnen. Zorg dat je 'Het Interessegebied' hebt gelezen zodat je goed kan deelnemen aan het gesprek. Wil je het boek graag ontlenen? Stuur dan een mailtje naar sofie.roux@leuven.be. Het boek zal, na een bericht van ons, voor je klaarliggen. Om te kunnen ontlenen ben of word je lid van de Bib.

  • De filmclub gaat door op woensdag 31 januari om 20 uur in Cinema ZED (Vesalius). Na de vertoning van de film bespreek je de film.

  • De boekenfilmclub is een organisatie van de Bib Leuven i.s.m. Cinema ZED.


Boekenfilmclub 'Zone of Interest'
Datums
27 jan. 2024 11:00
31 jan. 2024 20:00
Organisator:
De Bib Leuven
Locatie:
De Bib Leuven Tweebronnen
Diestsestraat 49, Leuven