Boekenfilmclub 'Wonka'

Je leest graag boeken? Maar je kijkt ook graag films? Dan is de boekenfilmclub van de Bib Leuven en Cinema ZED iets voor jou!

Bij de boekenfilmclub draait het om boeken én films, namelijk om verfilmde boeken. Eerst lees je het boek en kom je naar de leesclub waar je het boek bespreekt. Een aantal dagen later zak je lekker weg in de knusse filmzaal van Cinema ZED en kijk je naar de verfilming van het boek. Na de filmvertoning is er nog een filmclub waarbij je de film bespreekt.

Leesclub: zaterdag 9 december
Bespreek samen met Leander Duthoy 'Sjakie en de chocoladefabriek'
Sjakie Stevens is een arme jongen die samen met zijn ouders en vier grootouders in een piepklein huisje woont. Vlakbij zijn huis staat de enorme chocoladefabriek van Willie Wonka. Daar worden de heerlijkste dingen geproduceerd, maar niemand gaat ooit de fabriek in of uit. Tót Willie Wonka vijf Gouden Toegangskaarten verstopt in zijn chocoladerepen. De vijf gelukkige vinders krijgen een rondleiding door de geheimzinnige chocoladefabriek.

Leander Duthoy is doctoraatstudent letterkunde aan de Universiteit Antwerpen, waar hij meewerkt aan het Constructing Age For Young Readers (CAFYR) project. Voor zijn doctoraat bestudeert hij hoe de leeftijd van lezers beïnvloedt hoe die lezers kijken naar leeftijd in kinderliteratuur. Heeft een 60-jarige lezer bijvoorbeeld een andere blik op een tienerpersonage vergeleken met een lezer van 9 jaar?

Filmclub: woensdag 13 september 2023
Bespreek 'Wonka' met Koen Monserez
Willy Wonka is uitvinder, ontdekkingsreiziger en… chocolademaker. Hij reist zeven jaar de wereld rond voor de meest bijzondere ingrediënten, ontmoet de Oompa-Loompa’s en maakt chocolade zoals niemand anders dat kan. Hij droomt van een eigen chocoladewinkel, maar dat zien de andere chocoladeverkopers in de stad niet zitten.
Paul King, die eerder de Padddington-films regisseerde, vond in Timothée Chalamet de perfecte acteur om de grote schoenen te vullen die Johnny Depp en daarvoor Gene Wilder nalieten met hun eerdere vertolkingen van de excentrieke Willy Wonka. Een heerlijke avonturenfilm voor het hele gezin.

Koen Monserez is een Vlaams acteur en regis­seur. Hij studeerde in 1996 af aan het Konink­lijk Con­ser­va­to­rium Brussel. Daarna studeerde hij een jaar Schau­spiel aan de Hoch­schule der Künste in Berlijn. Op tele­visie was hij te zien in tal van ­rollen in o.a. Thuis, Heterdaad, Kinderen van Dewindt, Aspe, Witse, Flikken en Recht op Recht. Hij is ook coördinator van cinema ZED.

Praktisch
€ 10 (inclusief leesclub, filmvertoning- en club). Koop hier je ticket.
De leesclub gaat door op zaterdag 9 december van 11 - 12.30 uur in de Bib Leuven Tweebronnen. Zorg dat je 'Sjakie en de chocoladefabriek' hebt gelezen zodat je goed kan deelnemen aan het gesprek. Wil je het boek graag ontlenen? Stuur dan een mailtje naar sofie.roux@leuven.be. Het boek zal, na een bericht van ons, voor je klaarliggen. Om te kunnen ontlenen ben of word je lid van de Bib.
De filmclub gaat door op woensdag 13 december om 20 uur in Cinema ZED (Vesalius). Na de vertoning van de film bespreek je de film in aanwezigheid van Koen Monserez.

De boekenfilmclub is een organisatie van de Bib Leuven i.s.m. Cinema ZED.

Boekenfilmclub 'Wonka'
Datums
09 dec. 2023 11:00
13 dec. 2023 20:00
Organisator:
De Bib Leuven
Locatie:
De Bib Leuven Tweebronnen
Diestsestraat 49, Leuven