Boekenfilmclub 'Dune'

Je leest graag boeken? Maar je kijkt ook graag films? Dan is de boekenfilmclub van de Bib Leuven en Cinema ZED iets voor jou!


Bij de boekenfilmclub draait het om boeken én films, namelijk om verfilmde boeken.
Eerst lees je het boek en kom je naar de leesclub waar je het boek bespreekt. Een aantal dagen later zak je lekker weg in de knusse filmzaal van Cinema ZED en kijk je naar de verfilming van het boek. Na de filmvertoning is er nog een filmclub waarbij je de film bespreekt.


Leesclub: zaterdag 9 maart
Bespreek samen met Kurt Van Gasse 'Dune' (Frank Herbert)


Hertog Leto van Atreides heeft de positie van gouverneur van de planeet Arrakis aangeboden gekregen. Een bijzondere kans, want deze woestijnplaneet is de enige plek waar de ontzettend waardevolle melange kan worden gedolven.

Op zijn thuisplaneet Caladan bereidt Leto zijn vertrek voor. Hij, zijn concubine Jessica en hun zoon Paul vermoeden dat de benoeming een valstrik is van hun aartsrivalen, de Harkonnens. Desondanks besluit Leto dat ze toch gaan – de kans om alle productie van melange in de hand te hebben is simpelweg te waardevol. Ze vertrekken richting Arrakis, maar van alle kanten dreigt gevaar.


De leesclub gaat door in het Nederlands.


Kurt Van Gasse (1977) is ingenieur, veellezer en schrijver. Hij maakt deel uit van This Is How We Read, het vierkoppige literair collectief achter de gelijknamige blog. Door de bizarre spagaat van zijn brein tussen letters en techniek gaan zijn literaire interesses heel breed. Zo heeft hij ook een boon voor de beste sciencefiction. In augustus 2024 verschijnt zijn eerste jeugdboek bij Uitgeverij Pelckmans.


Filmclub: woensdag 13 maart


Dit vervolg op Dune verkent de mythische reis van Paul Atreides wanneer hij zich verenigt met Chani en de Fremen terwijl hij zijn wraak plant tegen de samenzweerders die zijn familie hebben vernietigd. Geconfronteerd met een keuze tussen de liefde van zijn leven en het lot van het bekende universum, probeert hij een verschrikkelijke toekomst te voorkomen die alleen hij kan voorspellen.


Praktisch  • € 10 (inclusief leesclub, filmvertoning- en club). Koop hier je ticket.

  • De leesclub gaat door op zaterdag 9 maart om 11 uur in de Bib Leuven Tweebronnen. Zorg dat je 'Dune' hebt gelezen zodat je goed kan deelnemen aan het gesprek. Wil je het boek graag ontlenen? Stuur dan een mailtje naar sofie.roux@leuven.be. Het boek zal, na een bericht van ons, voor je klaarliggen. Om te kunnen ontlenen ben of word je lid van de Bib.

  • De filmclub gaat door op woensdag 13 maart om 20 uur in Cinema ZED (Vesalius). Na de vertoning van de film bespreek je de film.


De boekenfilmclub is een organisatie van de Bib Leuven i.s.m. Cinema ZED.


Boekenfilmclub 'Dune'
Datums
09 mrt. 2024 11:00
13 mrt. 2024 20:00
Organisator:
De Bib Leuven
Locatie:
De Bib Leuven Tweebronnen
Diestsestraat 49, Leuven