An evening with Sarah Moss

De Herman Servottelezing plaatst hedendaagse Engelstalige auteurs in de spotlights. Eerder verwelkomden we onder meer Nadine Gordimer, Derek Walcott, David Mitchell, Jon McGregor en Jennifer Egan. Sarah Moss voegt aan deze sterke reeks beslist een memorabele nieuwe editie toe.
Haar doorbraak bij het grote publiek kwam er met drie korte bestsellers die laten lezen waar realityshows alleen maar van kunnen dromen:

Ghost Wall (2018) is een strak en beklemmend verhaal over een archeologisch belevingsexperiment dat desastreus afloopt. Summerwater (2020) observeert de dreigend aanzwellende onvrede met de hel die altijd de anderen zijn in een uitgeregend vakantiekamp in Schotland. The Fell (2021) volgt de zoektocht naar een vrouw die de covidquarantaine ontvlucht in een gevaarlijke nachtwandeling terwijl haar zoon en haar buurvrouw bezorgd achterblijven.
Elk van de drie boeken zou het script voor een spannende realityshow kunnen zijn: een beperkte groep mensen in een beperkte omgeving, geconfronteerd met een potentieel dramatische uitdaging die bij voorkeur ook aanleiding geeft tot discussie over wat al dan niet mag of moet in de werkelijke werkelijkheid vandaag. Big Brother loert om de hoek.

An evening with Sarah Moss
Datum:
01 okt. 2024
Startuur:
20:00
Einduur:
22:00
Organisator:
30CC
Locatie:
30CC/Schouwburg
Bondgenotenlaan 21, Leuven