Elisabeth Torfs
Leestip van Elisabeth Torfs
Uitgever bij Pelckmans Pro

Magistrale roman over de genadeloosheid waarmee tijd verstrijkt

26 juni 2017

In deze prachtige, soms erg grappige, roman komen verschillende verhaallijnen op ingenieuze wijze samen. Tussen 1962 en vandaag, tussen het fabelachtige Cinque Terre en het holle Hollywood spelen zich de verhalen af van een bedeesde Italiaanse hoteleigenaar die verliefd wordt, een doodzieke Amerikaanse actrice, een schrijvende oorlogsveteraan en een producer die met botox en pitchwedstrijden zijn status van weleer angstvallig probeert te waarborgen.

Naast geweldig geconstrueerde verhaallijnen en vakkundig uitgewerkte personages, biedt Schitterende ruïnes scènes die smeken om verfilming, grappige en rake observaties, filosofie tussen de regels en een vleugje meta-analyse over de rol van fictie/verhalen. Het eindresultaat is een multifocaal meesterwerk over twee oerkrachten die er net zo genadeloos op inhakken: de tijd en de liefde.

Synopsis

Als een aankomend filmsterretje tijdens de opnamen van de film 'Cleopatra' in 1963 ongewenst zwanger blijkt van de beroemde acteur Richard Burton, wordt ze in een aftands havenpension bij Genua gedumpt.

Elisabeth Torfs
Leestip van Elisabeth Torfs
Uitgever bij Pelckmans Pro

Schitterende ruïnes
Titel:
Schitterende ruïnes
Auteur:
Jess Walter
# pagina's:
410 p. : ill.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Marmer
ISBN:
9789460681585
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Italië ; 1960-
Doelgroep:
Volwassenen