Spoken Word tijdens kamping Vélo; ESOHE WEYDEN + RONCHA + OPEN MIC

It is certain, in any case, that ignorance, allied with power, is the most ferocious enemy justice can have.


—James BaldwinJames Baldwin, die in augustus zijn honderdste verjaardag zou vieren, is inmiddels lang overleden, maar de geëngageerde dichter leeft voort! Laat je meeslepen door een avond vol indringende voordrachten en scherpe teksten. De Olevodroom transformeert in een podium voor twee krachtige stemmen in de wereld van slam poetry en spoken word: Esohe Weyden en Roncha.zin om zelf eens je tekst te brengen ? Een vleugje poëzie of spoken word?


Enige Voorwaarden: Max. 3 teksten. Max. 8 minuten.


Wie weet ontdekken we nieuw talent en sta je volgende keer automatisch op dit podium!
Esohe Weyden is dichter, presentator en jurist. Ze is afgestudeerd als master in de rechten aan de Universiteit Antwerpen, waar ze van 2021 tot 2023 campusdichter was.


Ze maakte naam met spoken word en haar debuutbundel Tussentaal (2022) werd goed ontvangen. Ze kwam ermee op de shortlist van de C. Buddingh-prijs en won de publieksprijs van de PrixFintroPrijs 2022 voor Nederlandstalige literatuur. In 2024 verscheen een uniek kinderboek over nieuwe dingen proberen: En morgen nog een keer. Ze bracht haar poëzie al op de meest uiteenlopende planken, van festivals als Druk in Leuven, Crossing Border en Pukkelpop tot op het burgerlijke defilé van de Nationale Feestdag van België.Roncha is een Leuvense begenadigde Spoken Word-artiest die opgroeide vanuit een rap-achtergrond. Hij nam deel aan diverse Belgische Kampioenschappen Slam Poetry als kandidaat en als jurylid, was met zijn poëzie al eens te zien op nationale televisie, als freelancer geeft hij doorheen het land workshops in poetry, rap en songwriting.


Dit voorjaar bracht hij een album uit, getiteld “Fleecedekentje Thuglife”: rijmelarij met inhoud, soms maatschappijkritisch, doorgaans doorspekt met humor of pogingen daartoe, en met lines die een mens al eens raken of zelfs anders doen nadenken over bepaalde zaken.--> Leuvense lezers zitten zelden stil! Minst van al Emmeline, die uit liefde voor Leuven en lezen een heus zomerprogramma heeft samengesteld met vijf superleuke evenementen om samen met jullie van te genieten! 🤩


Een high tea boekenclub, een openlucht poëzie-avond en meer! Genieten van literatuur op bijzondere locaties, met gezellige medelezers en exclusieve gasten, het kan allemaal deze zomer! 🌞📚


Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Leuven Leest, hou de instagram, de website of de facebookpagina in de gaten en blijf op de hoogte van dit unieke aanbod om je als eerste in te kunnen schrijven!


Spoken Word tijdens kamping Vélo; ESOHE WEYDEN + RONCHA + OPEN MIC
Datum:
16 aug. 2024
Startuur:
19:00
Einduur:
20:30
Organisator:
30CC
Locatie:
Olevodroom
Brusselsestraat 65, Leuven