Afrika: een gedroomde toekomst - Loïc de Cannière

Wie Afrika zegt, denkt: armoede, geweld, corruptie... In de media lees en zie je schrijnende verhalen over een continent dat maar niet uit het slop geraakt. Klopt dat beeld wel met de realiteit?


In Afrika, een gedroomde toekomst doorbreekt Loic De Cannière dat cliché. Al vijfentwintig jaar werkt de auteur als impactinvesteerder samen met Afrikaanse organisaties en ondernemers. Hij sprak met succesvolle landbouwers in Kenia, ambitieuze IT-ondernemers in Guinée en Ghana en vindingrijke kleermaaksters in Rwanda. Zo ontdekte hij een fascinerende wereld die verder gaat dan de waan van de dag, verder dan het doemdenken.


Afrika, een gedroomde toekomst is een moedig boek, een meeslepend en optimistisch relaas, dat de ogen opent voor wat mogelijk is, zonder blind te zijn voor mogelijke valkuilen of hindernissen. Het is ook een dwingende oproep aan de Europese landen: zij moeten de bladzijde van de kwalijke inmenging uit het verleden omslaan en de aspiraties van het Afrikaanse continent volop steunen.


Loïc De Cannière is voorzitter en oprichter van Incofin Investment Management. Het bedrijf investeert in financiële instellingen, landbouw-, voeding- en waterbedrijven in Afrika, Azië en Latijns Amerika en streeft een positieve sociaaleconomische en ecologische impact na.


Welkom op onze mezzanine om 19u30! Inschrijven via info@barboekinm.be.


Afrika: een gedroomde toekomst - Loïc de Cannière
Datum:
02 mei 2024
Startuur:
19:30
Einduur:
21:00
Organisator:
Barbóék in M
Locatie:
Barbóék in M Leuven (Mezzanine)
Savoyestraat 10 , Leuven