Menu
04 jul

Sien Eggers, Sofie Palmers en Jessa Wildemeersch in Boekhandel Boekarest

Monseigneur Ladeuzeplein 12
3000 Leuven
Van 11 juni tot 6 juli 2018 gaan actrices Sien Eggers, Sofie Palmers en Jessa Wildemeersch in residentie in Studio Bodard in Leuven voor de creatie van hun nieuwe theatertekst 'Looking For Versjinin (werktitel)'. Tijdens deze schrijfresidentie verwerken ze het materiaal dat ze verzamelden tijdens hun recente Russische reis in St. Petersburg en Moskou, waar ze de basis legden voor hun nieuwe theatervoorstelling die volgend seizoen in 30CC/Schouwburg wordt vertoond.

Voor ‘Looking for Versjinin (werktitel)’ laten Sien, Jessa en Sofie zich inspireren door Tsjechovs 'Drie Zusters' en Rusland vandaag. In tegenstelling tot de zusters, echter, dromend en berustend, nemen deze drie actrices het heft in handen. Ze trekken hun warmste jas aan en doen wat de Drie Zusters nooit deden, ze gaan naar Moskou. Want is het niet hoog tijd om de wereld in te gaan? 

Wie graag de Russische avonturen van de atrices volgt en een inkijk krijgt in hun schrijf- en creatieproces, is welkom op woensdag 4 juli om 19.00 uur in Boekhandel Boekarest. In deze onafhankelijke boekhandel in Leuven gaat professor en Ruslandkenner Emmanuel Waegemens  in gesprek met de actrices over Russische literatuur.  Ze vertellen over hun inpspiratiebron 'Drie Zusters' van Tsjechov en hoe hun nieuwe tekst tot stand komt. Ook studenten van de Russische Zomerschool sluiten aan.  In samenwerking met Centrum voor Russische Studies. 

Reserveer snel je gratis plaatsje via leuvenleest@leuven.be.


(Foto van Guy Kokken)