Menu
21 dec

Leuven Leest for Life

Diestsestraat
49
3000 Leuven
Ook Leuven Leest doet mee aan de warmste week! En wel met Leuven Leest for Life: een literaire benefietavond ten voordele van De Verhalenweverij Sociaal vzw. Auteurs die een band hebben met Leuven vullen het programma met poëzie en verhalen rond de thema’s eenzaamheid, verbinding, warmte en ingetogenheid. Tickets koop je hier!
 
Programma:
  • In haar ‘Kleine encyclopedie van de eenzaamheid’ werpt Johanna Spaey nieuw licht op het begrip ‘eenzaamheid’.
  • Met verhaal en beeld levert Jef Aerts een mooie bijdrage aan de thema’s van de avond. Misschien brengt hij ook een muziekinstrument mee! 
  • Kim Crabeels en illustrator Sebastiaan Van Doninck brengen ‘De meest eenzame walvis ter wereld’, een warm verhaal over vriendschap en eenzaamheid.
  • Mustafa Kör debuteerde met de aangrijpende dichtbundel ‘Ben jij liefde’.
  • Niemand minder dan Ronny Mosuse zorgt voor de muziek.
  • De presentatie is in handen van Carmien Michels. Ze heeft al twee romans en een gedichtenbundel op haar naam staan en won in 2016 het EK Poetry Slam. 
  • Als kers op de taart kan je bieden op enkele gesigneerde werken van de auteurs en artiesten tijdens de veiling.
 De opbrengst van de avond gaat naar het goede doel De Verhalenweverij Sociaal vzw. Deze organisatie focust op activiteiten rond verhaal en beeld en bevordert leesplezier bij kinderen uit asielcentra en buurtcentra.

Naar aanloop van de benefietavond, zijn er ook nog 2 activiteiten op voorhand. Op woensdag 12 december kun je van 14.00 tot 16.00 uur in De Kettebende terecht voor een verhalennamiddag met een Kamishibai-theatertje. Op zaterdag 15 december om 15.00 uur lezen Kim Crabeels en Sebastiaan Van Doninck in de Bib Leuven Tweebronnen voor uit 'De meest eenzame walvis ter wereld'. Beide activiteiten zijn gratis, maar een vrije bijdrage is altijd welkom. Ook deze opbrengst gaat integraal naar De Verhalenweverij Sociaal.