Menu

Vermakelijk verhaal in de fifties

afbeelding van Lieselotte De Snijder
Leestip van Lieselotte De S... literatuuromnivoor zonder vooroordelen

Vermakelijk verhaal in de fifties

Liefhebbers van Mad Men spits uw oren, want met dit boek duik je zo de fantastische fifties in. Meesterverteller Jonathan Coe neemt je mee naar – je raadt het al – de Expo 58 in Brussel. Thomas Foley, een Britse ambtenaar, wordt naar onze hoofdstad gestuurd om een oogje in het zeil te houden op het Britse paviljoen. Het verhaal speelt zich af op de achtergrond van de Koude Oorlog en zonder het te weten raakt Foley betrokken in allerlei internationale intriges. En ook liefdesperikelen blijven – ver van huis – niet uit.
Hoewel dit geen spectaculaire en sensationele plot is, is Expo 58 een heel vermakelijk boek. Supervlot geschreven, een personage dat levensecht is en met wie je kunt meeleven, een leuke mix tussen historische referenties en fictieve spanningsbogen. Kortom, de ideale roman voor de vakantie. En een leuk detail: Leuven én Wijgmaal spelen ook een rol in het verhaal! 
Suggesties: 
De ideale plek om dit boek te lezen?
In een weide vol bloemen

Synopsys

Een jonge Londense ambtenaar wordt in 1958 naar het Britse paviljoen van de wereldtentoonstelling in Brussel gestuurd met de vage opdracht om daar 'een oogje in het zeil te houden'.
afbeelding van Lieselotte De Snijder
Leestip van Lieselotte De S... literatuuromnivoor zonder vooroordelen
Deel deze tip:

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Image CAPTCHA
Type de code over in bovenstaand veld.

Reacties