Menu

Veelbelovende debuutroman van singer-songwriter

afbeelding van Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen Standaard BoekhandelAAR Diestsestraat

Veelbelovende debuutroman van singer-songwriter

Lucia is zes wanneer haar moeder een winkel binnenstapt en niet meer naar buiten komt. Niemand weet waar ze heen is, niemand beantwoordt welke vraag dan ook. De verdwijning zorgt voor een oorverdovende stilte in huis en de afwezigheid van haar moeder trekt een donkere streep door het leven van zowel Lucia als haar vader. De eenzaamheid thuis en op school, het verlangen naar een moederfiguur en de onmacht van haar vader drijven Lucia als jonge vrouw uiteindelijk het dorp uit.

Meer dan tien jaar later leidt Lucia een chaotisch leven in de stad, het verleden lijkt begraven en vergeten. Tot ze telefoon krijgt. Het lijk van haar vader is gevonden. Tegen haar zin keert Lucia terug naar het dorp dat ze ooit bewust de rug toekeerde, terug naar het ouderlijk huis, waar ze terechtkomt in haar vaders best bewaarde geheim.

'Lam' is een roman over loslaten, accepteren en berusten. Lucia vindt eindelijk een antwoord op de vragen die haar al 10 jaar kwellen en komt eindelijk in het reine met haar verleden en met zichzelf en kan daardoor verdergaan of beter gezegd 'beginnen' met haar volwassen leven. Een opmerkelijk debuut waarvan je in het begin niet goed weet waar het naartoe gaat maar zich dan plots ontpopt tot een roman van formaat. Waarschijnlijk één van de beste debuten van het najaar.
afbeelding van Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen Standaard BoekhandelAAR Diestsestraat
Deel deze tip:

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Image CAPTCHA
Type de code over in bovenstaand veld.

Reacties