Menu

Man Man Mann toch!

afbeelding van Danny Theuwis
Leestip van Danny Theuwis Programmator literatuur 30CC

Man Man Mann toch!

Thomas Mann, de grote schrijver van De Toverberg (jawel, eveneens een plek in Veltem waar ik destijds idyllisch woonde) krijgt tijd en ruimte om zich geheel te wijden aan de literatuur. No happy family man blijkt als snel.
In dit omvangrijk boek krijg je een mooi, doch geen lieflijk beeld van alle gezinsleden ; ieder lid komt met zijn of haar persoonlijk verhaal aan bod. Vergeet het maar, het is zeker niet één vrolijke bende die rond het haardvuur luisterden naar elkanders verhalen. 
Wil je weten hoe het gezin en vader Thomas omging met de komst van Hitler en de gevolgen van Nazi-Duitsland? Of ben je nieuwsgierig naar de verhoudingen tussen zoon Klaus die in 1949 zelfmoord pleegde en de rest van de familieleden?

Dit indrukwekkend portret leest als een trein en brengt je van München naar New York, van Parijs tot in Los Angeles. Een boeiende geschiedenisles in woord en beeld, neergeschreven door Tilmann Lahme, een man met kennis van zaken. 

 
Suggesties: 
Als dit boek verfilmd wordt, dan mag … de hoofdrol spelen
Daniel Day Lewis
De ideale soundtrack voor dit boek?
Kraftwerk - Autobahn
De ideale plek om dit boek te lezen?
De Toverberg - Veltem (beetje groot Leuven)

Synopsys

Biografie van het gezin Mann: vader Thomas (Nobelprijs voor Literatuur in 1929), moeder Katia en de kinderen Erika, Klaus, Golo, Monika, Elisabeth en Michael, die allemaal als schrijver, historicus of musicus bekend werden.
afbeelding van Danny Theuwis
Leestip van Danny Theuwis Programmator literatuur 30CC
Deel deze tip:

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Image CAPTCHA
Type de code over in bovenstaand veld.

Reacties