Menu

Magistrale roman over antiheld

afbeelding van Lieselotte De Snijder
Leestip van Lieselotte De S... literatuuromnivoor zonder vooroordelen

Magistrale roman over antiheld

Nadat zijn lief het heeft uitgemaakt, blijft Merlijn totaal ontredderd en doelloos achter. Tot hij verneemt dat er in een pretpark in Zweden allemaal uitgaven gedaan worden met zijn creditcard. Uit pure wanhoop besluit hij het heft in eigen handen te nemen en de dief te ontmaskeren. Dat is het begin van een absurde roadtrip door Zweden. Een zoektocht waarin hij bizarre ontdekkingen doet en zijn eigen verleden opnieuw leert kennen.
 
Op een heel rake en gevatte manier beschrijft Arjen Lubach de pogingen van zijn hoofdpersonage om grip te krijgen op alles wat fout gaat in zijn leven. Merlijn is pijnlijk eerlijk over zijn mislukkingen en het boek staat dan ook bol van de gênante situaties, maar die eerlijkheid is erg ontwapenend. Je beseft dat je Merlijn maar een mens is die zijn best doet en faalt. Het verhaal gaat voor mij dan ook over het kluwen van het leven en de liefde. Over onze worstelingen om te aanvaarden wie we zijn ondanks onze tekortkomingen. Want zo zegt Merlijn: “Het enige dat je onderscheidt van degene die je zou willen zijn, is dat wat je niet gedaan hebt.”
 
Magnus is zowel een ontroerend als een spannend verhaal dat je meeneemt als een rollercoaster.

Synopsys

Wanneer Merlijn Kaiser hoort dat er in een Zweeds pretpark vreemde uitgaven worden gedaan met zijn creditcard, besluit hij zijn koffer te pakken en amateurdetective te gaan spelen. In Amsterdam voelt hij zich al een tijdje niet meer thuis: zijn jeugdliefde Caro heeft hem ingeruild voor een singer-songwriter en het contact met zijn vrienden is verwaterd.
afbeelding van Lieselotte De Snijder
Leestip van Lieselotte De S... literatuuromnivoor zonder vooroordelen
Deel deze tip:

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Image CAPTCHA
Type de code over in bovenstaand veld.

Reacties