Menu

Hoop doet leven

afbeelding van Danny Theuwis
Leestip van Danny Theuwis Programmator literatuur 30CC

Hoop doet leven

Ken je het filmpje van de Syrische pianist in Yarmouk nog? Temidden van het puin in de straten van Damascus speelde hij op een buffetpiano met slechts 1 centrale gedachte: muziek als troost en als redding. 
Uiteraard ging dit filmpje viraal en bereikte het huiskamers ver van de ellende in het Midden-Oosten. Wat er op volgde was dit boek, waar Aeham Ahmad zijn levensverhaal laat optekenen. Een krachtig verhaal van hoop en verzet. De mensen trachten het gewone leven op te pikken, maar de realiteit is helaas anders. 
Aeham Ahmad kon tijdig vluchten en kwam terecht in Duitsland. 
Inmiddels, uiteraard dankzij de wereldwijde aandacht, is hij een gerespecteerde pianist en brengt hij zijn verhaal zelfs tot bij ons in Leuven. 
Ontdek de waarheid achter de gruwel, hoe een klein jongetje de smaak te pakken kreeg van de piano en hoe hij ternauwernood naar het Westen trok. 

"... hoorde ik drie vogels kwetteren. Ze zaten op de balustrade van een balkon op de eerste verdieping, recht tegenover me. Dat mocht een wonder heten. Als er granaten en schoten klinken, zijn het de vogels die als eerste vluchten. En als er per ongeluk toch nog vogels opdoken in Yarmouk, dan werden ze vrijwel direct neergeschoten. Iedereen in de wijk had honger. Maar hier zaten er drie. En zodra ik mijn spel aanhief, begonnen de vogels weer te zingen."

Extra Tip: Aeham Ahmad is te gast in Leuven en speelt een pianoconcert in het bijzijn van het Duitse Edgar Knecht Trio. Afspraak op 18 december in 30CC/Wagehuys 
Meer info: www.30CC.be 
Suggesties: 
Ideaal om bij dit boek te eten of te drinken? Met welk gerecht zou je dit boek associëren?
libanees platbrood met gehakt en aubergine
Dit boek is iets voor lezers van …. (auteurs, …)
de non fictie boeken van Rudi Vranckx

Synopsys

Een pianist in een vluchtelingenkamp in Damascus speelt tussen de puinhopen van de oorlog op straat, om mensen hoop te geven.
afbeelding van Danny Theuwis
Leestip van Danny Theuwis Programmator literatuur 30CC
Deel deze tip:

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Image CAPTCHA
Type de code over in bovenstaand veld.

Reacties