Menu

Het mysterie van de Leuvense Keizersberg ontrafeld

afbeelding van Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen Standaard BoekhandelAAR Diestsestraat

Het mysterie van de Leuvense Keizersberg ontrafeld

'De vloek op de Keizersberg' brengt een wervelend overzicht van de geschiedenis van een plek die de skyline van Leuven al eeuwen tekent. Op de Keizersberg werd eeuwenlang veel gebouwd, verbouwd en afgebroken: van een commanderij van tempeliers, tot een molen en herberg, van een burcht voor Keizer Karel V tot de benedictijnenabdij, van een ondergrondse spoorwegtunnel tot een Engelse tuin…

Rode draad door het verhaal: een lange reeks van tegenslagen van de meest uiteenlopende aard. Ze situeren zich in de religieuze, politieke, economische en militaire wereld en steeds weer draait het om macht of onmacht. We zien onder meer onverklaarbare verdwijningen, meedogenloze confiscaties, binnen- en buitenlandse megalomanie, harteloos winstbejag, hardnekkige wateroverlast, een onthoofd Mariabeeld en onvermijdbare faillissementen de revue passeren.

De nabije toekomst van deze plek is wellicht niet rooskleurig, gezien de voorbije en zelfs recente ontwikkelingen geen einde brengen aan de idee dat dit oord vervloekt lijkt. De jammerlijke, doch ordinaire leegstand, en de impressie van overweldigende verlatenheid brengt geen licht aan het einde van deze onfortuinlijke tunnel.

Auteur Frederic Hecq is de oprichter van de website en Facebookpagina Leuven Weleer, die intussen bijna 20.000 volgers heeft. Het concept breidde intussen uit naar andere gemeenten over heel Vlaanderen.

'De vloek op de Keizersberg' is een non-fictie boek weliswaar dat iedere Leuvenaar of Leuven-liefhebber in huis MOET hebben !
 
afbeelding van Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen Standaard BoekhandelAAR Diestsestraat
Deel deze tip:

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Image CAPTCHA
Type de code over in bovenstaand veld.

Reacties