Menu

Een boek dat meer is dan een boek

afbeelding van Marieke Boone
Leestip van Marieke Boone Communicatiemedewerker van de Bib Leuven

Een boek dat meer is dan een boek

Aanbevolen voor: 
Favoriete zin: "Het meisje was op een namiddag naar haar atelier gekomen met een pen en een notitieblok en een lichaam dat ze nog minstens twee jaar lang als een vreemd kledingstuk zou moeten dragen voordat alles op zijn plek zou vallen."

In De consequenties van Niña Weijers volgen we Minnie Panis, een 28-jarige conceptuele kunstenares die haar eigen leven en werkelijkheid graag centraal stelt in haar kunst. Wanneer ze een bijzondere samenwerking aangaat met een fotograaf, krijgt ze een mysterieuze brief waardoor zijzelf én de lezer worden meegenomen naar haar verleden.

Het is een boek dat je keer op keer opnieuw kunt lezen en waarin je steeds weer iets nieuws kunt ontdekken. De roman gaat over kunst, mystiek, verdwijnen en tegelijk gezien willen worden, maar bovenal over de drang naar liefde en affectie. De consequenties is een pleidooi voor meer oprecht, menselijk contact in onze samenleving.
 

Synopsys

Een kunstenares zit op een dood spoor in haar leven, zowel in de liefde als in haar kunst. Dan besluit ze een rigoureus project aan te gaan in samenwerking met een fotograaf.
afbeelding van Marieke Boone
Leestip van Marieke Boone Communicatiemedewerker van de Bib Leuven
Deel deze tip:

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Image CAPTCHA
Type de code over in bovenstaand veld.

Reacties