Menu

Duistere, meeslepende gothic novel

Leestip van Inge Roosen Standaard BoekhandelAAR Diestsestraat

Duistere, meeslepende gothic novel

Een legendarisch schip. Een gruwelijk geheim. Een duister verleden.

1891. Tijdens de mistige nacht van Pasen slaat een schip tegen de klippen in het vissersdorpje Whitby. Aan boord geen levende ziel. Jericho Blackwell, vooraanstaand lid van de Society for Psychic Investigation and Education, wordt teruggeroepen uit zijn met opium doordrenkte kluizenaarsbestaan om het ongeval te onderzoeken. Samen met de zenuwachtige archivaris John Dawkins ontdekt hij dat er zeker één iemand aan boord was, iemand die al tweehonderd jaar dood had moeten zijn. Wanneer een reeks beestachtige moorden een spoor trekt van Whitby richting Londen, beginnen Blackwell en Dawkins aan een verwoede achtervolging. 

Blackwell is ondertussen de vierde gothic novel van Kevin Valgaeren. Met De Ziener won de naar Leuven uitgewijkte Valgaeren in 2012 de felbegeerte Schaduwprijs voor het beste debuut. Hij zetelt ook in de jury van de Harlan Awards - de literaire prijs voor het fantastische genre. 

​De boeken van Valgaeren zijn geen commerciële whodunits maar kunnen gerekend worden tot het fantastische genre -of het griezelgenre if you like-....(we steken nu eenmaal graag alles in vakjes) ; een genre dat in Vlaanderen nog steeds heel erg miskend is en ietwat neerbuigend behandeld wordt. Maar daar zal zéker verandering in komen na het lezen van Blackwell....als je je tenminste durft te laten onderdompelen in de mysterieuze, bovennatuurlijke en haast nagelbijtend spannende wereld van meesterverteller Valgaeren. 
 
Leestip van Inge Roosen Standaard BoekhandelAAR Diestsestraat
Deel deze tip:

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Image CAPTCHA
Type de code over in bovenstaand veld.

Reacties