Menu

De Zomer van Thomas Berg

afbeelding van Hannes Vanhaverbeke
Leestip van Hannes Vanhaverbeke

De Zomer van Thomas Berg

Aanbevolen voor: 
Iedereen weet ondertussen dat we in Leuven een heel succesvolle misdaadauteur hebben. Ik daag u uit om zijn boeken in de bibliotheek op de kop te tikken. Schier onmogelijk. 
Ondergetekende ging de uitdaging aan. Ik verdiepte me in het enige boek dat er nog beschikbaar was. En eerlijk? Het viel bijzonder goed mee. Ik ben geen misdaarromanfan. Je zal me nooit betrappen met een thriller onder de arm. Maar de lotgevallen van Thomas Berg in Leuven én in dit geval ook in Oostende (mijn favoriete badstad) waren wat mij betreft een schot in de roos. De ideale lectuurvoor de zomermaanden. 
 
Suggesties: 
Als dit boek verfilmd wordt, dan mag … de hoofdrol spelen
Matthias Schoenaerts
De ideale plek om dit boek te lezen?
een van de vele zomerse terrasjes in Leuven
Dit boek is iets voor lezers van …. (auteurs, …)
misdaadauteurs
Dit boek zeker (niet) lezen als …
je Leuven als personage wil leren kennen.

Synopsys

Een leraar aan het Heilig-Hartinstituut in Heverlee, wordt aangeklaagd wegens intimidatie van een leerling. De ouders van het meisje eisen een tuchtmaatregel, de directie tracht de gemoederen te bedaren, de leerkrachten reageren verdeeld. Kort daarna wordt een vrouwelijke collega dood aangetroffen in de kelders van de school. Thomas Berg, hoofdinspecteur bij de politie van Leuvens, probeert de misdaad op te lossen. Hij moet zich daarbij een weg banen door een kluwen van professionele conflicten en seksuele intriges. Wanneer een week later een tweede slachtoffer valt, wordt de zaak nog gecompliceerder.
afbeelding van Hannes Vanhaverbeke
Leestip van Hannes Vanhaverbeke
Deel deze tip:

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Image CAPTCHA
Type de code over in bovenstaand veld.

Reacties