Foutmelding

Notice: Array to string conversion in _minsky_catalogus_api() (regel 389 van /var/web/vd6480/deploy/releases/20170711145608/sites/all/modules/minsky_leestip/minsky_leestip.module).
Menu

Creepy krijtmannetjes

afbeelding van Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen Standaard BoekhandelAAR Diestsestraat

Creepy krijtmannetjes

Aanbevolen voor: 
Het probleem was, we werden het nooit eens over het precieze begin. Was het toen we voor het eerst de krijtmannetjes tekenden, of toen ze opeens uit zichzelf verschenen? Was het dat afschuwelijke ongeluk? Of toen ze het eerste lichaam vonden?

Achteraf begon het allemaal op de dag dat het verschrikkelijke ongeluk plaatsvond op de kermis. Toen de twaalfjarige Eddie de Krijtman voor het eerst ontmoette.
Het was de Krijtman die Eddie op het idee bracht van de tekeningen: een manier voor hun vriendengroep om geheime boodschappen in krijt voor elkaar achter te laten. En het was leuk, in het begin, totdat de tekeningen hen leidden naar een lichaam van een meisje.
Het grootste deel ervan, althans.

Dat was dertig jaar geleden en Eddie dacht dat het verleden achter hem lag. Dan ontvangt hij post. In de envelop bevinden zich twee dingen: een krijtje en een tekening van een stokmannetje.
De geschiedenis herhaalt zich, en Eddie realiseert zich dat het spel nooit echt voorbij is geweest…

De vertaalrechten van CJ Tudor's debuut 'De Krijtman' werden binnen een paar weken aan maar liefst 36 landen verkocht. De inspiratie voor het boek kwam van haar dochtertje die een doos stoepkrijt cadeau had gekregen en daarmee krijtmannetjes op de stoep tekende. In Engeland is 'De Krijtman' al een groot succes en Vlaanderen zal zéker volgen !

​Het boek begint met een huiveringwekkende bloederige Stephen King-achtige scene maar dat is het dan ook voor een tijdje wat spanning en horror betreft. Pas na twee derde van het boek gebeurt er iets waardoor je wakker schiet en je MOET doorlezen. Vanaf dan is het boek een echte pageturner en wordt het wachten op spanning ruimschoots goedgemaakt. Beetje traag begin dus maar desondanks een behoorlijk debuut.

Synopsys

Na dertig jaar is een groepje vrienden nog steeds bezig met de onopgeloste moord op een meisje.
afbeelding van Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen Standaard BoekhandelAAR Diestsestraat
Deel deze tip:

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Image CAPTCHA
Type de code over in bovenstaand veld.

Reacties