Menu

Bepaald geen opkikker

afbeelding van Maartje Swillen
Leestip van Maartje Swillen Boekhandelaar

Bepaald geen opkikker

Een onberispelijke man gaat – zo zou je kunnen zeggen - over een verloren generatie Britten, kinderen die ver weg van hun ouders in de Raj opgroeiden, in pleeggezinnen waar geld vaak belangrijker was dan liefde.
Gelukkig gaat het daar niet echt over. Het gaat over één zo’n wees, een jongetje dat uiteindelijk tot Sir Edward opgroeit. Zijn bijnaam is Old Filth – Failed in London Try Hong Kong.

Na een succesvolle carrière als rechter in Hong Kong woont hij weer, gepensioneerd en erg eenzaam, met zijn vrouw in Engeland. Iets aan hem is altijd mysterieus gebleven voor de buitenwereld, en doorheen heel het boek sluimert iets ongeweten waarmee ook Old Filth zelf in het reine probeert te komen.

Een onberispelijke man is geen vrolijkmaker, boeken over oude mannen die met op z’n minst gemengde gevoelens terugkijken op hun leven zijn dat zelden. Maar het is wel mooi – en erg goed geschreven, Jane Gardam speelt als de beste met perspectieven en tijdvakken. Haar stijl hapert nergens.

Een tip voor fans van Ian McEwan en Julian Barnes.

Het is er eentje in een reeks van drie, dat is altijd handig om cadeau te geven.
 
Suggesties: 
Dit boek is iets voor lezers van …. (auteurs, …)
Ian McEwan, Julian Barnes

Synopsys

Een bejaarde Britse rechter kijkt terug op zijn veelbewogen leven, vanaf zijn geboorte in Singapore tot zijn leven als eenzame gepensioneerde weduwnaar nu.
afbeelding van Maartje Swillen
Leestip van Maartje Swillen Boekhandelaar
Deel deze tip:

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Image CAPTCHA
Type de code over in bovenstaand veld.

Reacties