Dijlepark

Diep verscholen in het centrum van Leuven bevindt zich het Dijlepark. Een geheim plekje dat zelfs vele Leuvenaars nog niet ontdekt hebben. De bijnaam ‘Het paradijske’ doet het park alle eer aan.

Aan de Dijlemolens in de Zwartzusterstraat leidt een smal, onverhard wandelpad je naar deze oase van rust. Een romantisch bruggetje over het water heet je welkom. Kikkers en eenden leven zich uit in de vijver. Als je goed kijkt, zie je misschien wel een nest tussen het riet, een ideale broedplaats.

Je kan neerploffen op een bankje met een goed boek, of gewoon je ogen laten genieten van de groene natuurpracht. Het kleine park wordt omarmd door hoge bomen. Dit maakt het prikkelarme geheel nog intiemer.

Een unieke locatie vanwege de verborgen ligging, op slechts een paar honderd meter van de drukke winkelstraten. Rondom het parkje zijn er meerdere bezienswaardigheden, zoals het Groot Begijnhof.

Ga dus zeker op ontdekking bij jouw volgende bezoek aan Leuven. Heb je deze natuurschat gevonden? Vertel het dan niet door aan iedereen, zo blijft het Dijlepark zijn mysterieuze uitstraling behouden.


  • Redingenstraat 3000
    3000 Leuven