Time has fallen asleep in the afternoon sunshine

Enkele mensen leren een boek uit het hoofd en vormen samen een levende bibliotheek. Deze ‘boeken’ wandelen rond in de Bib, praten met elkaar ...

Enkele mensen leren een boek naar keuze uit het hoofd en vormen samen een levende bibliotheek. Deze ‘boeken’ wandelen rond in de Bib, praten met elkaar, lezen de krant of staren naar buiten ... klaar om uitgeleend te worden. De bezoeker kiest een ‘boek’ dat hem/haar naar een plek brengt waar het boek ‘gelezen’ wordt.

Het idee voor deze levende bibliotheek komt uit de sf-roman Fahrenheit 451 (1953) van Ray Bradbury. De roman speelt zich af in een futuristische maatschappij waarin boeken verboden zijn. Leden van een ondergrondse verzetsbeweging leren daarom boeken uit het hoofd om ze te bewaren voor de toekomst.

Dit prachtige project begon tien jaar geleden in de Bib Leuven in het kader van Playground en tourde sindsdien de wereld rond. Playground 2020 organiseert dit jaar ook een boekvoorstelling rond Time has fallen asleep in the afternoon sunshine.

TICKETS zijn pas te koop vanaf de lancering van Playground Festival en dus niet op 5 september 2020.


Time has fallen asleep in the afternoon sunshine
Datums
20 nov. 2020 11:00
21 nov. 2020 10:00
Organisator:
30CC
Locatie:
De Bib Leuven en Tweebronnen
Diestsestraat 49 , Leuven