Saint Amour

Deze editie van Saint-Amour telt enkel auteurs die in Vlaanderen wonen. Nagaan dus hoe dat zit met die Vlaamse identiteit als het over liefde gaat.

In februari 2020 schiet 'Saint Amour' voor de zesentwintigste keer uit de grond. Dat schrijvers maar niet uitgeschreven raken over de liefde, zal je aan den lijve mogen ondervinden: ontroering, vapeurs, plaatsvervangende jaloezie, verliefdheid en onverdroten wellust zullen je deel zijn. Dat op het podium van 'Saint Amour' uitsluitend Vlaamse schrijvers (of schrijvers die in Vlaanderen wonen) zullen staan, wist u al, maar niet dat het hierbij gaat over Ish Ait Hamou, Fleur Pierets, Roderik Six, Jeroen Theunissen en Dimitri Verhulst - om er maar enkele te noemen.

De muziek is dit jaar geheel en al in handen van De Bronstige Bazooka’s: een twaalfkoppig koor en een instrumentaal ensemble met dirigent Tine Joris, fluitist Michaël Brijs, toetsenist Thomas De Prins en de solisten Britt Truyts en Stefanie Janssen. De Bronstige Bazooka’s zijn ooit ontsproten aan de breinen van componist Michaël Brijs en dichter Andy Fierens.


Saint Amour
Datum:
14 feb. 2020
Startuur:
20:00
Einduur:
20:00
Organisator:
30CC
Locatie:
30CC/Schouwburg
Bondgenotenlaan 21 , Leuven