Boekenfilmclub Wil (VOLZET)

Je leest graag boeken? Maar je kijkt ook graag films? Dan is de boekenfilmclub van de Bib Leuven en Cinema ZED iets voor jou!

Bij de boekenfilmclub draait het om boeken én films, namelijk om verfilmde boeken.
Eerst lees je het boek en kom je naar de leesclub waar je het boek bespreekt. Een aantal dagen later zak je lekker weg in de knusse filmzaal van Cinema ZED en kijk je naar de verfilming van het boek. Na de filmvertoning is er nog een filmclub waarbij je de film bespreekt.

Leesclub: zaterdag 23 september
Duik samen met auteur Heleen Debruyne in Wil van Jeroen Olyslaegers
Het is oorlog. Antwerpen wordt bezet door geweld en wantrouwen. Wilfried Wils acht zichzelf een dichter in wording, maar moet tegelijk zien te overleven als hulpagent. De mooie Yvette wordt verliefd op hem en haar broer Lode is een waaghals die zijn nek uitsteekt voor joden. Wilfrieds artistieke mentor, Nijdig Baardje, wil juist alle joden vernietigen. Onbehaaglijk laverend tussen twee werelden, probeert Wilfried te overleven terwijl de jacht op de joden onverminderd verdergaat. Jaren later vertelt hij zijn verhaal aan een van zijn nakomelingen.

Heleen Debruyn
Heleen Debruyne (1988) studeerde geschiedenis en journalistiek. Ze werkt bij Radio Klara en schrijft voor onder andere deBuren over kunst en cultuur. Daarnaast onderzoekt ze graag vleselijkheden in Vuile Lakens, een podcast over seks en lichaam die ze samen met Anaïs Van Ertvelde maakt. De plantrekkers is haar romandebuut en verscheen in het voorjaar van 2016. In november 2016 verscheen het boek Vuile lakens. Een hedendaagse visie op seksualiteit, waarin ze samen met Anaïs Van Ertvelde blootlegt dat 'seksuele vrijheid' een illusie is. In oktober 2021 verscheen De huisvriend, een beklemmende, persoonlijke vertelling over familiegeheimen en hun nawerking.

Filmclub: maandag 2 oktober
Bespreek de verfilming van Wil met regisseur Tim Mielants.
Regisseur Tim Mielants wist naast Matteo Simoni, Stef Aerts en Annelore Crollet in de hoofdrollen andere topnamen zoals Kevin Janssens, Koen De Bouw en Jan en Sofie Decleir te strikken. Eerder maakte Mielants de nationaal én internationaal bejubelde film ‘De Patrick.’

Praktisch
€ 10 (inclusief leesclub, filmvertoning- en club), beperkt aantal plaatsen, koop je ticket via https://leuven.bibliotheek.be/agenda/boekenfilmclub-wil.
De leesclub gaat door op zaterdag 23 september van 11 - 12.30 uur in de Bib Leuven Tweebronnen. Zorg dat je 'Wil' hebt gelezen zodat je goed kan deelnemen aan het gesprek. Wil je het boek graag ontlenen? Stuur dan een mailtje naar sofie.roux@leuven.be. Het boek zal, na een bericht van ons, voor je klaarliggen. Om te kunnen ontlenen ben of word je lid van de Bib.
De filmclub gaat door op maandag 2 oktober om 20 uur in Cinema ZED (Vesalius). De exacte datum wordt binnenkort bekendgemaakt. Na de vertoning van de film bespreek je de film in aanwezigheid van regisseur.

De boekenfilmclub is een organisatie van de Bib Leuven i.s.m. Cinema ZED.

Boekenfilmclub Wil (VOLZET)
Datums
23 sep. 2023 11:00
02 okt. 2023 20:00
Locatie:
De Bib Leuven Tweebronnen
Diestsestraat 49, Leuven