Menu
22 apr

Slow Bookfestival

Leuven
3000 Leuven
Lezen vertraagt. De echte wereld rondom lost op en je wordt meegezogen in de verbeelding van een ander: de auteur. Deze onvervangbare ervaring staat centraal tijdens Slow Book.

Op het festival in Leuven ontmoet je de auteur in levende lijve. In een klein groepje van max. 15 lezers ga je met hem/haar in gesprek over het boek. Net als vorig jaar kan je – indien je wil – twee sessies volgen.

We kiezen voor een avontuurlijke selectie auteurs en boeken. Ook verwelkomen we dit jaar auteurs uit Nederland. Op die manier bespelen we graag het volledige Nederlandse taalgebied. Alle gekozen boeken verschenen in 2017 of voorjaar 2018. We hechten dit jaar veel waarde aan enkele opvallende debuutromans en verwelkomen de winnaar van de ECI Literatuurprijs Koen Peeters.

We introduceren ook graag de Nederlandse auteurs Rob van Essen (nominatie longlist Libris Literatuurprijs)  en Nina Polak bij ons Vlaams lezerspubliek. Hoewel ze reeds verscheidene prachtige romans hebben gepubliceerd, blijven ze bij het grote lezerspubliek nog onderbelicht. 

Als klap op de vuurpijl komt het succesvolle en hartverwarmende boekenprogramma Uitgelezen voor deze vijfde editie terug naar Leuven. Een begin van een nieuwe, mooie reeks. Aan de deelnemers van het ‘Slow Bookfestival’ geven de boekhandels Boekarest, Barboek een korting op het aangekochte boek op vertoon van je ticket.

PROGRAMMA
• 11.00 uur: Uitgelezen Boekenprogramma 
• 14.00 uur en 16.00 uur: Slow Book sessies met auteurs 
• 17.30 uur:  Feestelijke afsluiter met hapje en drankje 
Doorlopend – Bookswap in Bibliotheek Tweebronnen vanaf 13.30-18.00 uur

>>>UITGELEZEN (11.00 uur) 

Boeken op tafel: 
Tommy Wieringa – Heilige Rita / Han Kang - Wit / Julian Barnes - Het enige verhaal

panelleden: Anna Luyten en actrice Charlotte Vandermeesch 
voorlezen door Ellen Verstrepen en Olivia Sudjic (o.v.)
met muziek  
gastvrouw: Fien Sabbe

locatie: de Bib Leuven/Auditorium  

>>> SLOW BOOK SESSIES

14.00 uur
Sien Volders in Huiskamer Lore De Groote 
Oscar Van den Boogaard in Huiskamer An Zwijsen 

15.00 uur – 18.00 uur BOOKSWAP PARTY - DOORLOPEND

16.00 uur
Marieke Lucas Rijneveld in Boekhandel Barboek 
Rob Van Essen in Huiskamer Hadewijch Bamps 

17.30 uur

EINDE met drankje en hapje in de Bib Leuven / Foyer Schouwburg

Credits

een organisatie van Leuven Leest. 30CC in nauwe samenwerking met de Bib Leuven, Vooruit, Passa Porta, de boekhandels Boekarest, Barboek, De Kleine Johannes en Oxfam, KU Leuven Universiteitsbibliotheek en met de enthousiaste deelname van enkele huiskamerbewoners in het Leuvense.