Menu
//media.uitdatabank.be/20170613/20170104_SaintAmour_nieuwbeeld_web.jpg

Saint Amour (Living Apart Together)

Bondgenotenlaan 21
3000 Leuven
Een avond over de liefde, in al zijn vormen, met een bonte cast aan topauteurs. Humor, cynisme, hoop en heel veel romantiek op Valentijn!

In tegenstelling tot vorig jaar staat er niet meer één schrijver centraal, maar gaat Saint Amour weer voor een volledige entourage. Onder meer Ilja Leonard Pfeijffer, Sien Volders, Michel Faber, David Szalay en Kristen Roupenian spreken zich uit over de liefde. Reken op humor, cynisme, hoop en heel veel romantiek.

Ondanks de echtelijke scheiding die Brexit heet, telt het Verenigd Koninkrijk nog enkele eminente schrijvers die de liefde niet hebben opgegeven en speciaal voor Saint Amour op hun stappen terugkeren, zoals Michel Faber. Deze Nederlandse auteur die in het Engels publiceert, is bekend van onder meer zijn debuut Under the Skin dat werd verfilmd met Scarlett Johansson in de hoofdrol. In 2016 verscheen zijn poëziebundel Undying, opgedragen aan zijn aan kanker overleden echtgenote Eva.

David Szalay wordt als een van de grootste talenten in de huidige Britse literatuur beschouwd. Zijn All That Man Is stond op de lijst van nominaties voor de Booker Prize in 2016. Elk van de mannen in deze roman worstelt met de liefde. En met de gedachte hoe het is om niet het leven te leiden of geleid te hebben dat je voor ogen stond.

Verder duikt er met Sien Volders (de echtgenote van Lieven Scheire) ook jong, debuterend volk op dat de jacht op het ongetemde leven heeft geopend. Ook Ilja Leonard Pfeijffer is van de partij, nog uitpuffend wellicht van de festiviteiten ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag. Pfeijffer kan uit zijn inmiddels omvangrijke en veelbekroonde oeuvre de gepaste passages kiezen. De kans dat hij uit Peachez, een romance zal lezen, is groot.

Met de Amerikaanse Kristen Roupenian dringt ook het thema #metoo zich op. Zij leest uit Cat Person, het korte verhaal waarmee ze in een klap letterlijk wereldberoemd werd toen het in december 2017 in The New Yorker werd gepubliceerd en viraal ging.

Naast deze voorlopige cast zullen ook alle gekende Saint Amour-elementen aanwezig zijn: entr’actes, filmfragmenten en humor.