Menu
https://io.uitdatabank.be/media/b9e786db-9aa4-4e8a-a894-c1650ece71ab.jpeg

Literaire avond met Jean-Paul Mulders, Nathalie Le Blanc en Fien De Meulder

Schrijnmakersstraat 17
3000 Leuven
Wat kunnen Jean-Paul Mulders, Nathalie Le Blanc en Fien De Meulder ons leren over columns schrijven, literair debuteren en/of het journalistieke vak? Ontdek het tijdens onze 2e literaire avond, op donderdag 21 september in boekhandel Barboek. En wie wint de Columnwedstrijd 2017?

PROGRAMMA

19u30: De deuren zwaaien open

20u: Korte verwelkoming door team This Is How We Read

20u05: Gesprek met Jean-Paul Mulders (journalist & columnist voor o.a. Weekend Knack en De Morgen; docent columns schrijven bij Creatief Schrijven) over zijn jarenlange ervaring als columnist. Mulders deelt enkele schrijftips en klapt uit de jurybiecht – hij hakte dit jaar immers de knoop door en koos de winnaar van de TIHWR Columnwedstrijd 2017. Hoe ging dat eraan toe?

20u20: Gesprek met Nathalie Le Blanc (columnist voor Weekend Knack, auteur van het veelbesproken non-fictie boek Solo, freelance journalist en Leuvenaar) over haar debuutroman Weg van jou. Deze ‘romantic read’ verscheen afgelopen zomer bij Van Halewyck.

20u35: Gesprek met Fien De Meulder over haar buitengewoon grappige debuutroman Een redelijk gelukkig huwelijk (uitgeverij Polis). Fien injecteerde haar roman-in-dagboekvorm met een flinke scheut Schotse stand-up comedy humor en de nodige columnachtige uitweidingen. Dat smeekt om uitleg.

20u50: Panelgesprek met Jean-Paul, Nathalie en Fien met de mogelijkheid om vragen te stellen vanuit het publiek

21u10: Prijsuitreiking Columnwedstrijd 2017. De winnaars van de eerste, tweede en derde prijs krijgen een boekenpakket. De allerbeste column wordt voorgelezen.

21u20: Napraten met de aanwezigen, een glas drinken, snuisteren in het boekenaanbod van Barboek… Nathalie Le Blanc en Fien De Meulder signeren.

PRAKTISCH

Donderdag 21 september 2017, vanaf 19u30, Barboek – Schrijnmakersstraat 17 – Leuven

Toegang is gratis (exclusief dranken). Wel graag even je komst bevestigen via info@thisishowweread.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be