Menu
https://io.uitdatabank.be/images/d60bb5c8-9bf0-473d-a2fd-7ba853f9af61.jpeg

Boekvoorstelling 'De vloek op de Keizersberg' met auteur Frederic Hecq

Diestsestraat 127
3000 Leuven
Op dinsdag 28 mei stelt de Leuvense auteur Frederic Hecq zijn boek 'De vloek op de Keizersberg' voor in Standaard Boekhandel Leuven Diestsestraat.

Al bijna 10 jaar is Frederic Hecq (bezieler van de Facebook-pagina 'Leuven Weleer') in de ban van het reilen en zeilen van de Keizersberg in Leuven. Er hangt al eeuwen een mysterieus luchtje, en de plek is onderwerp van vele volksverhalen.

Frederic ging op onderzoek en verzamelde alles wat hij kon vinden uit archieven, bibliotheken, historische literatuur of andere bronnen. Nog nooit was er zo een veelzijdige poel aan informatie bij elkaar, die allemaal op een vreemde manier aan elkaar verbonden lijken, al was het maar onder de noemer ellende. Maar wie beschikt over een vleugje fantasie legt onbewust linken tussen vele gebeurtenissen.

Wat met die trein onder de berg, is dat waar?

De treintunnel is bijna vergeten, velen weten het zelfs niet. Frederic besteedt bijna een derde van zijn boek aan deze geschiedenis, met nog nooit uitgegeven foto's en informatie die menig mond zal doen openvallen.

Een onmisbaar boek dus voor iedere Leuvenaar!

Nieuwsgierig? Schrijf je dan als de bliksem in voor de boekvoorstelling via inschrijvingen@vloek.be.

OPGELET: inschrijven is verplicht, want het aantal plaatsen is beperkt.

Bron: UiTinVlaanderen.be